Schooljongerenwerk

School is een plek om te leren. Het is ook een wereld waar je je vrienden ontmoet binnen en buiten het klaslokaal.

Je zit misschien soms niet lekker in je vel, je hebt ruzie met een docent of klasgenoot, moet dingen leren die je saai vindt. Of er is iets in je thuissituatie. De schooljongerenwerkers van MeanderOmnium hebben een vaste stek op het CCZ. Zij kunnen je, samen met je mentor, helpen als het even niet zo goed gaat. Ook organiseren ze activiteiten en denken ze met je mee als je zelf een tof idee hebt voor de school.

Natuurlijk kun je ook terecht bij een schooljongerenwerker om bijvoorbeeld eens te praten over wat je bezighoudt, wat je toekomstplannen zijn en welke stappen je zou kunnen maken om dit te bereiken. 

In deze video kun zien wat de Schooljongerenwerker doet op het Christelijk College Zeist. 

Schooljongerenwerk richt zich op preventie en draagt bij aan vroegsignalering. Persoonlijke aandacht en zorg voor de leerlingen zijn het fundament voor het schooljongerenwerk. 

Jongerenwerkers zijn er op gericht om een band op te bouwen met jongeren en aan te sluiten bij hun belevingswereld. Ze staan naast jongeren. Er ‘zijn’ terwijl de problemen nog niet aanwezig of groot zijn, zonder dat er sprake is van crisis. Dat is een goede basis om jongeren te begeleiden. Een prachtige aanvulling voor de leerlingen èn vakdocenten in het voortgezet onderwijs. 

 

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen