MeanderOmnium: thuis in de buurt
Missie
MeanderOmnium is dé welzijnsorganisatie voor Zeist en omgeving. Met elkaar bouwen wij aan een krachtige, sociale samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en kan meedoen.
Visie
Samen met betrokken inwoners en samenwerkingspartners zetten wij ons in voor positieve veranderingen in de buurt, voor een goede start voor kinderen, talentontwikkeling voor jongeren, meedoen en zingeving voor volwassenen en ouderen. Onze kundige en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers zijn de ogen en oren in de buurt. Door goed te kijken, te luisteren én te handelen voorkomen we problemen. Op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid ondersteunen en verbinden we mensen en organisaties. We werken niet volgens een vast recept, maar doen wat nodig is. Daarbij sluiten we aan bij wensen, ideeën en mogelijkheden van mensen zelf. Zo dragen we bij aan veerkrachtige buurten en aan het welzijn en de ontplooiingskansen van jong en oud.
Kernwaarden
- Verbinding
- Vertrouwen
- Inclusief
- Vakmanschap
Over MeanderOmnium
MeanderOmnium is een brede welzijnsorganisatie in Zeist en omgeving. Wij werken vooral voor inwoners van de gemeente Zeist, maar ook (in mindere mate) voor de gemeentes De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Bunnik.
Er zijn circa 90 medewerkers in dienst en zo’n 500 vrijwilligers verbonden aan de organisatie. De vrijwilligers zorgen er mede voor dat alle welzijnsdiensten en -activiteiten uitgevoerd kunnen worden, van het rijden van de belbussen tot het beheer van locaties en de receptie. Maar er zijn bijvoorbeeld ook vrijwillige buurtbemiddelaars en maatjes voor jongeren.
Onder MeanderOmnium vallen ook de Vrijwilligerscentrale Zeist en Steunpunt Mantelzorg. De Vrijwilligerscentrale Zeist en het Steunpunt Mantelzorg zijn zelfstandige organisatieonderdelen die onder de vlag van MeanderOmnium opereren. MeanderOmnium heeft een Ondernemingsraad, een Vrijwilligersraad en een Raad van Toezicht.
Locaties
MeanderOmnium heeft zes wijkservicepunten (buurtcentra) en zeven peuteropvanglocaties, waarvan er een aantal gevestigd zijn in de wijkservicepunten en een aantal in gebouwen bij basisscholen. Medewerkers en vrijwilligers werken vanuit de wijkservicepunten of de peuteropvanglocaties, maar zijn minstens zo vaak ambulant aan het werk: bij inwoners thuis, op straat, op school of op andere plekken waar bewoners zich bevinden. Een aantal sociaal werkers van MeanderOmnium zijn tevens onderdeel van de vijf gemeentelijke wijkteams van de gemeente Zeist.
Samenwerking
MeanderOmnium is een organisatie die midden in de samenleving staat en veel samenwerkt met andere organisaties. De organisatie is vanwege haar wortels in de wijken vaak trekker van gemeentelijke initiatieven of samenwerkingsverbanden met andere organisaties. Voorbeelden van partners zijn: de wijkteams, Centrum voor Jeugd en gezin, consultatiebureaus, basisscholen, middelbare scholen, woningcorporaties, de Regionale Sociale Dienst, jeugdhulp, zorgorganisaties en politie. Ook wordt er samengewerkt met cultuur- en sportorganisaties, zoals Sportief Zeist en het Kunstenhuis.
Hier vind je onze dienstverlening op een rij, in onze 'Menukaart'
Organisatiestructuur