75+ huisbezoek project in Zeist

30 keer bekeken

75 plussers in de gemeente Zeist kunnen zich aanmelden voor een huisbezoek. 'Hoe gaat het met u? Waaraan heeft u behoefte? Waarvan wordt u gelukkig?', zijn thema’s die tijdens het bezoek aan de orde komen.

De vrijwilligers die langskomen voeren open gesprekken en zoeken niet meteen naar oplossingen. Soms is het delen van gedachten en gevoelens al voldoende. 'We merken vaak dat het gesprek mensen aanzet tot denken,' vertelt sociaal werker Elice Schut.  

Dit gold ook voor Eva (89 jaar). Zij kwam door het huisbezoek in contact met de Goed Gesprekgroep.

“Ik voel me soms eenzaam sinds het verlies van mijn man. Ook ben ik zelf ziek geworden en minder mobiel sinds ik een ongeluk heb gehad. Op dit moment kan ik mijn leven niet echt als positief omschrijven. Toch zijn er wel momenten die ik leuk vind. Zo ga ik graag naar een concert met klassieke muziek. Thuiskomen in een leeg huis blijft lastig; het is dan zo stil. Ik heb eigenlijk altijd muziek aan staan of zet de tv aan om de stilte te doorbreken. Mijn man en ik hadden een heel liefdevol en goed huwelijk. Hij was erg begaan, als ik thuiskwam van een dagje weg, vroeg hij altijd: "Heb je het naar je zin gehad?" Dat is weggevallen.

Eén keer per maand ga ik naar de Goed Gespreksgroep en dat doet me goed. Ik kan echt mijn verhaal kwijt. Daar knap ik van op. Dan denk ik: "Wat ben je toch aardig." Het is fijn om je verhaal te delen of het nu iets leuks is wat je hebt gedaan of iets wil delen wat je erg naar vindt. Je hoort hoe anderen in het leven staan of wat ze hebben meegemaakt. We zijn allemaal op leeftijd en dat geeft herkenning. Ik heb hier contacten opgedaan die ik ook buiten de gespreksgroep af en toe zie. Dan spreken we af om samen te gaan lunchen. Dat heb ik als erg prettig ervaren. Uiteindelijk ben ik een mensen-mens.”

Bent u 75 jaar en ouder? En zou u het ook prettig vinden als iemand een keer met u mee denkt hoe u weer de zin in uw dag terug krijgt? Dan kunt u zich aanmelden voor het 75+ huisbezoek project door te bellen naar 030 - 694 0400 of te mailen naar 75plushuisbezoek@meanderomnium.nl Het 75+ huisbezoek project valt onder Meedoen in Zeist en wordt gecoördineerd vanuit welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen