Problemen met je buren? Buurtbemiddeling werkt!

84 keer bekeken

Ervaart u overlast van uw buren over bijvoorbeeld een verkeerd geparkeerde auto, overhangende takken, harde muziek of herrie van een trampoline? Hoe komt u in actie in plaats van de irritatie te laten groeien?

Eerst zelf proberen

Neem contact op met de buren, geef aan dat u in gesprek wilt over de overlast en in overleg een afspraak wilt plannen. Kies een moment dat u beiden schikt. Drink samen koffie en bespreek wat u dwars zit. Hou het bij uzelf en geef aan waar u last van heeft en wat het met u doet. Probeer begrip te krijgen voor uw situatie en luister ook naar de buren. Probeer samen oplossingen te verzinnen en afspraken te maken.

Hulp nodig? Bel of mail met Buurtbemiddeling MeanderOmnium voor advies

Vindt u het spannend en wilt u eerst overleggen, neem dan contact met Buurtbemiddeling MeanderOmnium. Wij luisteren naar uw verhaal, denken mee en adviseren over een goede aanpak.

Inschakelen Buurtbemiddeling

Lukt het niet om tot goede afspraken te komen met de buren, dan kunt u de buurtbemiddelaars van Buurtbemiddeling MeanderOmnium inschakelen. De buurtbemiddelaars komen eerst bij u op bezoek en vervolgens gaan zij op bezoek bij uw buren. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk en zij kiezen nooit partij. Als u en uw buren openstaan voor een gesprek, wordt dit bemiddelingsgesprek georganiseerd op een neutrale plek bij u in de buurt. Buurtbemiddeling is laagdrempelig, vrijwillig, kosteloos en gericht op het ondersteunen van oplossingen.

Behoefte aan meer informatie of advies (of vrijwilliger worden)? Bel met Buurtbemiddeling MeanderOmnium tel: 030 -267 77 87 of mail naar buurtbemiddeling@meanderomnium.nl

Meer informatie over Buurtbemiddeling vindt u hier

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen