Je extra eenzaam voelen in de zomer: je bent niet de enige!

395 keer bekeken

Je fietst langs een vol terras en denkt: daar zou ik nu ook wel gezellig met een vriend willen zitten. Je hoort je zus vertellen over haar vakantieplannen, en beseft dat jij op dit moment geen idee hebt met wie je op vakantie zou moeten gaan.

Of je buren barbecueën met een grote vriendengroep in de achtertuin, je zou ook wel bij zo’n groep willen horen. Wat je voelt is niet gek, het heeft zelfs een naam: zomereenzaamheid – en je bent niet de enige die er last van heeft.

Als je denkt dat eenzaamheid iets is voor ouderen? Dit is niet waar! Ook een aanzienlijk deel van jongeren en pubers kunnen zich eenzaam voelen. Een zomervakantie kan als een eeuwigheid voelen. Weet dat MeanderOmnium er voor je is!

Tips voor de zomerperiode:

  • Onze WijkServicePunten De Koppeling, het Binnenbos, WSP Noord, ’t Volle Hof en Pelita zijn dagelijks open voor ontmoeting met andere bewoners, lunchen of gewoon een zomeractiviteit oppakken. Misschien is de zomer juist het moment om als actieve wijkbewoner aan de slag te gaan met een vrijwilligersklus?  We denken graag met u/jou mee. Maar we kunnen ook gewoon goed luisteren. Onze locaties vind je hier: Ontmoet elkaar in de wijk | MeanderOmnium
  • Het Signaalpunt Eenzaamheid is de gehele zomervakantie bereikbaar. Eenzaamheid | Gemeente Zeist
  • Voor jongeren is er de Hang Out in Zeist. Kom eens kijken of dit iets voor jou is! Er zijn twee leeftijdsgroepen (16-25 en 25-35 jaar) en je kunt altijd aansluiten. Zie voor info: Ontmoetingscafé: de Hang-out | MeanderOmnium
  • De activiteiten van Epic Youth, zie: Activiteiten (epicyouth.nl) (selecteer op Zeist)
  • Online kunnen jongeren terecht bij Join us (een landelijke initiatief)  www.join-us.nu Zij organiseren ook ontmoetingsplekken op festivals.
  • Wanneer je ergens anoniem over wilt praten, is de Luisterlijn (een landelijk initiatief) er voor je. De vrijwilligers van de Luisterlijn denken met je mee, staan even naast je. Met tijd en aandacht voor jouw verhaal. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens: 088 – 0767 000
  • Check in de agenda van de papieren Nieuwsbode of de Nieuwsbode Online welke activiteiten er in de agenda staan. Er staan best wat aanhaakactiviteiten tussen, zoals een Ommetje of een Rondleiding bij het slot.  
  • Als je kleine kinderen hebt en wilt afspreken met andere ouders, op de facebook van Omama's vind je hun ontmoetingsactiviteiten.

Wat je ook doet, ga jezelf geen verwijten maken. Eenzaamheid is absoluut een rotgevoel. Maar laat het je keuzes voor een dag niet bepalen. Heb je zin om te wandelen, een dagje strand, een ijsje te halen, gá dan gewoon.  We wensen je een zo prettig mogelijke zomer toe. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen