Week tegen Eenzaamheid

151 keer bekeken

Met buurtgenoten soep eten, samen een ommetje maken, hulp krijgen bij de iPad voor digitaal contact, of naar een creatieve middag. Dit kan allemaal van 29 september tot en met 6 oktober, tijdens onze Week tegen Eenzaamheid.

Onder het motto ‘Kom erbij!’ staan er 13 gevarieerde activiteiten op het programma. Het complete programma staat op zeist.nl/weektegeneenzaamheid.

Ontmoeting

Wethouder Laura Hoogstraten vindt de Week tegen Eenzaamheid vooral een week vóór ontmoeting: "Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, dat geldt voor jong en oud. We moeten ook allemaal wel eens een drempel over om erop uit te gaan om anderen te ontmoeten. Daarom zijn de activiteiten in deze week juist zo prettig, want mensen zijn samen en doen iets samen. Of dat nou een buurttafel is, een creatieve middag, naar de film gaan of samen soep eten."

Film van en door ouderen

In de Week tegen Eenzaamheid kan men op 3 locaties de film Vijf manieren van Pensioen zien. De film is gemaakt op basis van interviews die ouderen uit Zeist gehouden hebben met andere ouderen. Deze interviews zijn door professionele scriptschrijvers omgevormd tot een scenario, waarbij de interviewers zélf een personage spelen. Na afloop van de vertoning is er een gesprek met de acteurs. De film wil op een ludieke manier ouderen uitnodigen ook na hun pensioen betekenisvolle en blijvende contacten te maken.

Social Friday voor jongeren

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar is er op vrijdag 30 september Social Friday in wijkcentrum De Koppeling. "Door de coronamaatregelen hadden jongeren lange tijd veel minder sociaal contact", aldus Jolanda van Gerwe, oprichter van Stichting Join us dat in heel het land Social Friday organiseert. "Je ziet nu dat veel jongeren op sociaal vlak een duwtje in de rug nodig hebben. Dat broodnodige zetje is precies wat Social Friday biedt!" Bij een pubquiz met lekker eten ontmoeten jongeren leeftijdsgenoten die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen