Buurtfeest Smaak & Vermaak in Vollenhove

454 keer bekeken

Kom ook naar het gezellige buurtfeest in Vollenhove! Tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen welkom op 't Ontmoetingsplein (naast de Weggeefwinkel).

De viering van 50 jaar Vollenhove wordt zaterdag 24 september van 13.00 uur tot 18.00 uur feestelijk voortgezet met een cultureel evenement Smaak & Vermaak.  De organisatie ligt in handen van de bewoners. Iedereen is van harte welkom bij het Ontmoetingsplein naast de Weggeefwinkel in Vollenhove, Zeist. 

Medeorganisator en bewoner Carole Klappe: "Het is echt een feest voor de buurt, van de buurt, uit de buurt. Met ongeveer dertig vrijwilligers hebben we een goed gevuld en divers programma in elkaar gezet. Er is voor ieder wat wils. Voor mij is het feest een succes als zoveel mogelijk buurtbewoners even een kijkje hebben genomen. Maar ook iedereen die niet in Vollenhove woont is welkom." 

Wethouder Laura Hoogstraten geeft het startsein voor een middag vol met dans, muziek en smaken uit verschillende culturen. Er zijn diverse kraampjes met buurthapjes en ook de Hollandse gerechten ontbreken niet. Kinderen kunnen meedoen aan workshops, zoals mozaïekleggen, schilderen en robotica. Op het podium zijn dans- en muziekoptredens uit verschillende culturen te zien. Denk aan Turks, Dominicaans, Syrisch, Surinaams en nog veel meer!

Wethouder Laura Hoogstraten: "Het is mooi om te zien hoe de buurt samen het 50-jarig bestaan viert. Een feest zoals Smaak & Vermaak zorgt voor samenhang en buurtgevoel. Ook is het een goed moment om aan alle aanwezigen te laten zien hoeveel moois Vollenhove in huis heeft!"

Programma Smaak & Vermaak
12.55 uur Opening Brassband Oladom
13.10 uur Openingswoord wethouder Laura Hoogstraten
13.20 uur Orkestra Nessim – Marokkaanse muziek
13.30 uur Nan Reuvers – Gedicht over 50 jaar Vollenhove
13.40 uur Brassband Oladom
14.10 uur Mustafa Simsekler – Turkse muziek
14.30 uur Surmala Ke Nishana – Surinaamse muziek en dans
15.05 uur Grupo Cultural Ritmo Dominicano – dans
15.30 uur Nambikkai Matrum anbu Nambikkai – Zuid-Indiaase muziek
15.50 uur Grupo Cultural Ritmo Dominicano – dans
16.20 uur Mohamed Bibi – Syrische dans en muziek
16.45 uur Kuzhanthaigal Nadanamaadukiraargal – Tamil dans
17.00 uur Jim Mulder – Nederlandstalig
17.40 uur Orkestra Nessim – Marokkaanse muziek
17.55 uur Dankwoord en sluiting Smaak & Vermaak

Over 50 jaar Vollenhove
Vollenhove werd eind jaren zestig, begin jaren zeventig gebouwd. Door corona vindt het feest rondom het 50-jarig jubileum dit jaar plaats. De festiviteiten zijn onderdeel van ‘Vollenhove Vooruit’. Vollenhove Vooruit is een buurtaanpak waarin bewoners, gemeente Zeist, Woongoed Zeist, MeanderOmnium en andere organisaties die actief zijn in Vollenhove, met elkaar samenwerken aan een buurt waarin iedereen plezierig woont en bewoners zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen