Zeisternaren bieden massaal hulp aan evacués

949 keer bekeken

Eind augustus zijn er ongeveer 400 Afghaanse mensen aangekomen in de Noodopvang: het Walaardt Sacré Kamp van Defensie in Huis ter Heide.

Het betreft veelal tolken met hun gezin die half augustus een telefoontje kregen van de Nederlandse Ambassade dat ze direct naar het vliegveld van Kabul moesten komen. Sommigen hebben daar dagen gezeten voordat zij naar Nederland werden overgebracht.

Na de berichten over het openen van de Noodopvang in Huis ter Heide zijn organisaties en inwoners van de gemeente Zeist massaal in actie gekomen met aanbod voor activiteiten, kleding, speelgoed etc. Hartverwarmend! De Kringloop heeft inmiddels samen met het Rode Kruis de kleding in ontvangst genomen. Er is zoveel binnengekomen dat het niet meer nodig is kleding in te zamelen. Ook zijn er veel kaarten gestuurd om de evacués welkom te heten. Bewoners rondom de noodopvang hebben kennis gemaakt.   

Voor het vervolg heeft de gemeente Zeist aan MeanderOmnium gevraagd om samen met de Vrijwilligerscentrale Zeist de coördinatie van de activiteiten op te pakken. Vanaf half september zijn zij wekelijks in de noodopvang om de behoefte van de mensen eerst eens op te halen. Vanaf deze week starten er activiteiten voor kinderen. Vanaf volgende week gaan er ook taal cafés plaatsvinden.

Er zijn zoveel goede ideeën ook binnengekomen dat het even wat tijd heeft gekost om alles te inventariseren. Komende weken worden nog meer activiteiten uitgewerkt en op poten gezet. Iedereen die ons heeft gemaild heeft inmiddels antwoord en wij houden belangstellenden op de hoogte van de ontwikkelingen.  

Heb je vragen of wil je je hulp aanbieden? Mail ons dan op welkominzeist@meanderomnium.nl en wij nemen contact met je op. 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen