Vollenhove krijgt een nieuw OntmoetingsPlein

448 keer bekeken

Het plein naast de weggeefwinkel is in de afgelopen weken omgetoverd tot hét OntmoetingsPlein voor en door bewoners van Vollenhove met optimale steun van de Wijkmanager Wim van Keulen en zijn team.

Het startschot vond plaats tijdens het NK Tegelwippen, waardoor wij een mooie basis kunnen leggen voor de verdere metamorfose van deze plek. 

In de afgelopen maanden heeft Brenda Emmen van MeanderOmnium samen met bewoners ideeën bijeen gebracht en een plan is gemaakt voor het nieuwe OntmoetingsPlein. Centraal daarin staat het in contact komen met andere bewoners van de wijk. Het mooie is, is dat deze plek straks een plek wordt voor jong en oud, waar mensen uit de buurt samen kunnen komen. Zo zijn er bijvoorbeeld sfeervolle ‘Ontmoetingstafels” waar samen eten en uitwisseling centraal staat. Samen met timmervrouw Petra hebben bewoners hier een grote tafel gemaakt en komt er mogelijk ook nog een buitenkeuken. Het is prachtig om te zien hoe lokale fondsen achter dit plan voor een OntmoetingsPlein Vollenhove staan. Want dit wordt mogelijk gemaakt door financiering van de Rotary Zeist, Van Tellingen–Pul en Stimuleringsfonds Zorg & Welzijn.

Half mei zijn ook de leerlingen van het OVMZ komen helpen. Samen zorgen zij voor het opruimen en mooi maken van de omgeving, het bekleden van stoelen, het bouwen van insectenhotels, het maken van StreetArt op de 30 meter lange muur. Van dit alles is een filmrapportage gemaakt over het werk én de bewoners van Vollenhove. Eind juni volgt een officiële opening van ’t OntmoetingsPlein.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

MeanderOmnium

030 - 694 04 00
(maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur)

info@meanderomnium.nl

Laan van Vollenhove 1014
3706 AH Zeist

 

Postbus 153
3700 AD Zeist

Alle locaties van MeanderOmnium

Blijf op de hoogte!

         

Onderdeel van MeanderOmnium

Vrijwilligerscentrale Zeist logo

Steunpunt Mantelzorg Zeist logo

Cookie-instellingen