U bent hier

Wijk voor de wijk - Burenhulp

Voor bewoners in Kerckebosch en Hoge Dennen

Wijk voor de wijk is een vormvan georganiseerde burenhulp, eenmalig of meerdere keren voor een periode van maximaal drie maanden. Deze hulp wordt gegeven door vrijwilligers die in de wijk Kerckebosch wonen en die van tevoren hebben aangeven welke hulp zij wel en niet willen geven en ook hoe vaak zij beschikbaar willen zijn.

Een aantal voorbeelden:

  • Iemand heeft een been gebroken en daardoor iemand nodig om boodschappen te doen, naar de fysiotherapie te rijden of de hond uit te laten.
  • Iemand gaat verhuizen en heeft hulp nodig bij het in- en uitpakken.
  • Iemand  moet naar het ziekenhuis en zoekt iemand die haar/hem kan brengen en eventueel ook kan begeleiden in het ziekenhuis.
  • Iemand heeft hulp nodig bij het invullen van formulieren.

U kunt zelf waarschijnlijk nog wel meer situaties bedenken, waarin u of een buurtgenoot tijdelijk hulp nodig heeft. Er wordt geen verpleegkundige hulp gegeven en een voorwaarde is dat de cliënt of een huisgenoot de deur kan openen als de vrijwilliger komt.

Kortom...  de vrijwilligers bieden díe hulp, die aan buren die men al kent ook zou geven.

Vrijwilligers gezocht!

Wanneer u interesse heeft in vrijwillige diensten voor Wijk voor de wijk - Burenhulp én woonachtig bent in de wijk Kerckebosch of Hoge Dennen, dan bent u van harte welkom! De hulp kan eenmalig zijn of meerdere keren, maar niet langer dan 3 maanden en ook niet vaker dan 2 keer per week. U kunt zelf aangeven wat u wel of liever niet wilt doen. Bovendien staat het u altijd vrij als u gebeld wordt, om te zeggen dat het nu (even) niet uit komt. Daarbij gaat het niet om medische of langdurige hulp en de hulpvrager (of een huisgenoot) moet de deur kunnen open maken als u komt.

Contactpersonen

Mirjam van der Heide, Ria Rouwet en Anneke Oosterhuis

Telefoon

06 - 24 17 52 66
(maandag t/m vrijdag)

E-mail

[email protected]

Folder Wijk voor de Wijk