U bent hier

VVE Thuis

De eerste jaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Ouders spelen hierbij een grote rol. De manier waarop u speelt en praat met uw kind heeft veel invloed op zijn of haar ontwikkeling. Uw kind kan spelenderwijs veel van u leren. VVE Thuis helpt u daarbij.

Wat is VVE Thuis?

VVE staat voor "Voor- en Vroegschoolse Educatie". VVE Thuis is een programma voor ouders met kinderen vanaf 3 jaar die naar een voorschool gaan. U krijgt activiteiten die u thuis met uw kind doet. De activiteiten sluiten aan bij het thema waar ze op de voorschool mee bezig zijn, bijvoorbeeld lente. U doet dan thuis ook activiteiten die met de lente te maken hebben. Zo leert uw kind nog meer. En u leert hoe u uw kind kunt ondersteunen en stimuleren.

Wat biedt VVE Thuis?

  • Materialen
    De activiteiten staan in een themaboekje. Voor ieder thema is er een ander themaboekje. Hierin leest u welke activiteiten u kunt doen en hoe u dat het beste kunt doen. In het themaboekje zitten ook werkbladen zoals puzzels, praatplaten, memory's en lotto's. U hebt hiervoor materialen nodig zoals een schaar, lijm, kleurpotloden en vouwblaadjes. U krijgt een spelbord en bij sommige thema's een voorleesboekje.
  • Ondersteuning
    U hoeft VVE Thuis niet alleen te doen. Bij ieder thema wordt een ouderbijeenkomst gehouden. U krijgt dan uitleg over de activiteiten en informatie over de ontwikkeling van uw kind. Tijdens deze bijeenkomsten is er naast de voorlichting ruimte voor vragen over opvoeding en andere onderwerpen die met u en uw kind te maken hebben en om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname VVE Thuis.

Karin Augustinus
- contactpersoon -

Telefoon

030 - 694 04 00
06 - 12 60 52 40

E-mail

[email protected]
meanderomnium.nl