U bent hier

VrijwilligerThuis - praktische hulp en vervoer

VrijwilligerThuis - praktische hulp en vervoer (voorheen Servicepunt) van MeanderOmnium biedt hulp aan zelfstandig wonenden bij praktische vragen zoals vervoer of klusjes in huis. Zowel ouderen als chronisch zieken als mensen met een beperking kunnen er gebruik van maken.

U kunt uw vraag voorleggen aan één van de telefonisten. Hoe bijzonder uw vraag ook is, zij staan u graag te woord om u verder te helpen.

Dit kan op maandag t/m donderdag van 8.45 - 16.15 uur en op vrijdag van 8.45 - 12.15 uur.
Tijdens de schoolvakanties zijn wij alleen n de ochtenden geopend.

Telefoonnummer 030 - 69 40 400.

Persoonlijk vervoer

Wanneer u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer kunt u een aanvraag doen voor persoonlijk vervoer met een personenauto. Dit geldt zowel voor vervoer binnen als buiten de gemeentegrens van Zeist. Een vrijwilliger van MeanderOmnium haalt u met zijn of haar eigen auto op, brengt u waar u heen wilt en haalt u desgewenst ook weer op. De vrijwilliger kan u ook begeleiden naar een arts of ziekenhuis. In overleg kan er een rollator of opvouwbare rolstoel worden vervoerd. De kosten van dit vervoer zijn €0,30 per kilometer (voor alle gereden kilometers, gerekend vanaf het huis van de chauffeur) en €1,- starttarief. U rekent rechtstreeks af met de chauffeur.

Voor het reserveren van persoonlijk vervoer dient u minimaal twee werkdagen van tevoren te bellen.
Voor lange ritten of voor afspraken in het ziekenhuis adviseren wij meer dan 2 werkdagen van te voren te bellen, als dat mogelijk is.

Hand- en spandiensten

Een deel van onze vrijwilligers zet zich in voor hand- en spandiensten:

  • Klusjes in en om het huis
  • Eenvoudig tuinonderhoud
  • Boodschappen

Ook voor deze hulp kunt u ons bellen.
Indien de vrijwilliger kosten maakt dient u deze te betalen. Denk aan autokosten bij het doen van boodschappen en kosten van materialen bij het klussen in huis of het werken in de tuin.
Voor klussen en tuinonderhoud is het belangrijk door te geven of u zelf gereedschap in huis heeft.

Telefoon

030 - 69 40 400