U bent hier

Steunouder

Wat is steunouder?

Ouders kunnen soms door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding van hun kind (tijdelijk) moeilijk alleen aan. Steunouder biedt deze ouders een steuntje in de rug door het kind een of meer dagdelen per week aandacht te geven. Zo kan de ouder van het kind energie opdoen en de eigen verantwoordelijkheid voor de opvoeding van het kind behouden.

Steunouders vormen een soort oom en tante of opa en oma bij wie het kind, één of meer dagdelen per week, terecht kan. De behoefte van kind en ouder staat centraal en wordt zo goed mogelijk afgestemd op de mogelijkheden van de steunouder. Steunouder legt een brug tussen welzijn en jeugdzorg. Deze vorm van preventie kan (zwaardere) professionele zorg voorkomen. Zij bieden een steuntje in de rug. De ouder behoudt de regie.

Bent u op zoek naar een steunouder voor uw kind?

  • U heeft een of meer jonge kinderen tussen 0 en 13 jaar.
  • U ervaart uw eigen situatie als extra belastend.
  • De zorg en aandacht voor uw kind vragen veel van uw energie.
  • U heeft zelf geen mensen in uw omgeving waarop u een beroep kunt doen.
  • U wilt zelf graag verantwoordelijk blijven voor de opvoeding van uw kind.
  • U verwacht dat die kans toeneemt met een extra steuntje in de rug.

Wilt u steunouder worden?

Voor de functie van steunouder zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Wilt u zich inzetten voor kinderen in kwetsbare gezinssituaties? Of wilt u meer informatie over de training? Neem ook dan contact op met Wendy Bosma.

Veiligheid

Steunouders in Zeist krijgen professionele begeleiding van het CJG Zeist. Veiligheid van de kinderen staat bovenaan. Steunouders krijgen allemaal een uitgebreide kennismaking, zij zijn verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en een training te volgen. Zo kan het CJG goed nagaan of de aspirant-steunouder echt steunouder kan en mag worden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Bosma.

Steunouder Zeist is aangesloten bij Stichting Steunouder Nederland.

Wendy Bosma
- Coördinator
Steunouder -

Telefoon

030 - 694 04 00

Email

[email protected]
meanderomnium.nl

Folders