U bent hier

Ouderbetrokkenheid

Ouders en pedagogisch medewerkers werken samen

De voorschool is een ontmoetingsplaats voor uw peuter. Voor het eerst is uw peuter met andere kinderen in de groep. Ze leren elkaar kennen en wij begeleiden de kinderen hierbij. We helpen de kinderen in hun sociale ontwikkeling, want samen spelen en rekening houden met elkaar is nog best moeilijk als je klein bent. Met vrolijkheid en liefde wordt uw kind bij de hand genomen en tegelijkertijd al een beetje zelfstandig gemaakt. Want zelf al heel veel kunnen voelt heerlijk als je peuter bent, vooral als je er een aai over je bol en een complimentje bij krijgt.

Maar het is ook een ontmoetingsplaats voor u als ouder. Andere ouders ontmoeten tijdens het halen en brengen en verhalen delen is een manier om buurtgenoten te leren kennen. Er worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals uitstapjes of samen koken. Als ouder wordt u uitgenodigd om mee te denken en mee te doen in alles wat met de voorschool van uw kind te maken heeft.

Heeft een kind een VVE-indicatie dan wordt van ouders verwacht dat wanneer het kind drie jaar wordt ouders mee gaan doen aan het programma VVE Thuis of Opstapje. Door deelname aan deze programma’s leert u hoe u uw kind thuis verder en meer kan helpen, bijvoorbeeld door voor te lezen en samen spelletjes te doen.

Heeft uw kind geen VVE-indicatie maar wilt uw wel graag extra ondersteuning, dan kunt u eveneens meedoen aan het Opstapje-programma en VVE Thuis.

Uw mening en ideeën tellen mee

Wij vinden het belangrijk om ook u een stem te geven bij onze voorscholen. Tenslotte zijn u en uw kind degenen die kunnen vertellen hoe u ons ervaart. Uw mening en ideeën ervaren wij als belangrijke feedback om uw peuter nog meer plezier en (ontwikkelings)mogelijkheden te kunnen bieden. Maar ook om u als ouder tegemoet te kunnen komen in uw wensen en ideeën. Als ouder wordt u jaarlijks uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over uw kind en de voorschool.

U heeft vragen of zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind

Heeft u als ouder zorgen over uw kind omdat u ziet dat de ontwikkeling anders verloopt dan bij de meeste leeftijdsgenootjes? Of zegt uw gevoel dat er iets aan de hand is met uw kind, maar weet u niet precies wat eraan scheelt en hoe u daarachter kunt komen? Dan kunt u verschillende stappen zetten:

 

Centrale Administratie
voorscholen

Telefoon

030 - 267 77 83

E-mail

[email protected]
meanderomnium.nl