U bent hier

&U Meidenproject

Ken je meiden die wat aanmoediging kunnen gebruiken, iemand die een tijdje met hen meedenkt en meedoet?

Zij kunnen terecht bij het &U Meidenproject!

&U maakt meiden sterker en zekerder. Meiden die lastig meekomen op school of alledaagse problemen ervaren, worden gekoppeld aan een maatje. Zij geven extra aandacht in de vorm van steun, vriendschap en advies.

Voor wie

&U richt zich op meiden van 12 tot 18 jaar, eventueel afkomstig uit minderheidsgroepen. Deze meiden komen niet in aanmerking voor reguliere hulpverlening en vertonen een lichte vorm van gedragsproblematiek. Ze kunnen iemand naast zich gebruiken die meedenkt over de toekomst én het hier-en-nu, bijvoorbeeld om de mate van zelfredzaamheid te verhogen en de wereld om hen heen te verbeteren. &U is een preventief project dat bijvoorbeeld voortijdig school verlaten, uitsluiting of op langere termijn werkloosheid voorkomt.

Rolmodel

De meiden die zich aanmelden krijgen een maatje dat hen ondersteunt en leuke dingen met hen onderneemt. Ondertussen bespreken ze allerlei vragen en thema’s. De maatjes zijn op een leuke en toegankelijke manier een rolmodel voor de meiden. De maatjes zijn zelf jonge vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Het zijn allemaal vrijwilligers of stagiaires die in het kader van hun (sociale) opleiding maatje worden bij &U.

Thema's die aan bod komen, zijn:

 • Blik op de Toekomst
  Beroepskeuze en loopbaanontwikkeling
 • Vriendschap en Relaties
  Ik en de ander
 • Voeding en Beweging
  Sport, gewicht en gezond eten
 • Cultuur en Ik
  op zoek naar jezelf, beeldvorming en achtergronden
 • Kunst en Creativiteit
  op zoek naar je eigen creativiteit en talent

De bedoeling is dat er ongeveer 6 tot 8 weken met één van de volgende thema’s wordt gewerkt.

Vanuit de wijk

Het project wordt gecoördineerd vanuit De Koppeling, één van de wijksteunpunten van MeanderOmnium in Zeist. Dit project biedt deelnemende meiden én hun maatjes een veilige en vertrouwde omgeving. Maar we verliezen de context niet uit het oog! Juist omdat het project aansluit op de leef- en belevingswereld van jonge vrouwen, kan &U echt het verschil maken in het opgroeien van meiden. MeanderOmnium werkt in dit project samen met de gemeente, diverse scholen, het bedrijfsleven en Two Get There. Samen zetten wij &U op de kaart in Zeist-West!