U bent hier

Samen dementievriendelijk

In een dementievriendelijk Zeist voelen mensen met dementie en hun naasten zich gezien en gesteund. Inwoners, ondernemers en verenigingen: iedereen in Zeist kan een steentje bijdragen.

Met ingang van 24 juli is er een speciale website te bezoeken, waar je informatie kunt vinden over dementie en over wat je zelf kunt doen. Deze website is ontwikkeld door Samen Dementievriendelijk in samenwerking met welzijnsorganisatie MeanderOmnium. De website is te bezoeken op samendementievriendelijk.nl/zeist-dementievriendelijk.

Trainingen

Ondersteunen begint bij het herkennen van de signalen; op straat, in de buurt en tijdens je werk. En hoe kun je vervolgens op een goede manier reageren? Dat leer je in de gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’ in ongeveer 15 minuten.

Ook organiseert MeanderOmnium samen met “Samen Dementievriendelijk”  trainingen voor ondernemers en inwoners in Zeist. Deze trainingen worden gegeven door trainers van Samen dementievriendelijk en duren ongeveer 2,5 uur. Ondernemers ontvangen na deelname de sticker ‘dementievriendelijk’ voor op bijvoorbeeld de winkelruit.

Bakkerij Brandsma

Bakkerij Brandsma was de eerste winkel in Zeist die in 2018 het predicaat ‘dementievriendelijk’ kreeg. Marije Kemperman van Bakkerij Brandsma vindt het belangrijk dat de bakkerij een vertrouwde plek is voor mensen met dementie.

Geïnteresseerd in deelname aan een training? Meld u dan aan via: [email protected].

Voor meer informatie zie samendementievriendelijk.nl/zeist-dementievriendelijk.