U bent hier

Buurtbemiddeling

In verband met het coronavirus zijn onze locaties nog gesloten. U kunt wel per telefoon (tijdens kantooruren) of mail contact opnemen.
Mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 83 34 10 18

Tevens vanwege het Corona-virus is er geen actieve Buurtbemiddeling door Buurtbemiddelaars, maar wel de mogelijkheid om telefonisch te overleggen. Er worden geen intakes gedaan met buren die overlast ervaren van hun buren. Wel kunt u ons bellen en een boodschap inspreken, u wordt dan teruggebeld. We bekijken samen met u wat voor nu een passende aanpak is. Denk bijvoorbeeld aan zelf in gesprek gaan met de buren of nog wachten totdat de bemiddelaars weer samen met u aan de slag kunnen. Met onderstaande tips kunt u het gesprek met de buren ook zelf weer opstarten. 

Tips voor als je overlast bij de buren wilt aankaarten:

  • Ga niet met je buren in gesprek vanuit je emoties, kom eerst tot rust; 
  • Bedenk van te voren wat het probleem precies is en wat je tegen de buren wil zeggen;
  • Stel je in het gesprek kwetsbaar op, vertel wat de overlast met je doet;
  • Stel bij het zoeken naar een oplossing realistische eisen.

.... en voor als je buren aanbellen omdat ze overlast van jou ervaren:  

  • Luister naar wat de buren te zeggen hebben; 
  • Laat de buren uitspreken; 
  • Probeer je te verplaatsen in de ander.

Buurtbemiddeling is er voor de inwoners van de gemeenten Zeist, Bunnik en De Bilt die in een lastige situatie dreigen te komen of zijn gekomen met hun buren of buurtbewoners en daar niet meer onderling uitkomen.

Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, worden ingezet om naar uw verhaal en naar het verhaal van uw buren te luisteren. Zij zijn neutraal en geven geen oordeel, maar helpen u bij het herstellen van het contact en het oplossen van het conflict met uw buren. Wanneer het lukt om gezamenlijk om de tafel te komen en het probleem aan te pakken, is de kans kleiner dat het probleem zich opnieuw voordoet. Uiteraard hebben de bemiddelaars een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is geheel kosteloos.

De voordelen van Buurtbemiddeling

Met behulp van Buurtbemiddeling is het mogelijk dat u zelf uw conflict of probleem met uw buur/buren leert oplossen, de communicatie zal bij een goed verloop worden hersteld waardoor ook de algehele leefbaarheid in de wijk zal verbeteren.

Contact

Wilt u meer weten of wilt u advies over hoe u zelf in gesprek kunt raken met uw buren? Wilt u overleggen of uw probleem met hulp van Buurtbemiddeling kan worden opgelost?
Neem dan contact op met MeanderOmnium Buurtbemiddeling via 030 - 267 77 87 of mail met [email protected]. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Kijk ook eens naar deze uitzending van Nieuwsuur over de kracht van Buurtbemidddeling.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaring

Aan iedereen die een beroep heeft gedaan op Buurtbemiddeling vragen wij een korte vragenlijst in te vullen. Zo kunnen wij de kwaliteit behouden en verbeteren. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Wilbert van den Hoeven & Ellen van Tilburg
- coördinatoren -

Telefoon

030 - 267 77 87
06 - 83 34 10 18

E-mail

[email protected]
meanderomnium.nl

Contactformulier

Evaluatieformulier

FOLDER